Terug naar overzicht

Team Bull's NL op het WK Darts 2019

Gepubliceerd op: 13 december 2018

Alle dartliefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken, en vanavond is het dan zover: het PDC World Darts Championship 2019 gaat van start! Het is de 26e editie van het belangrijkste dart-evenement ter wereld en de prijzenpot is groter dan ooit! De winnaar , die op 1 januari 2019 bekend wordt, ontvangt maar liefst £500.000!
Op de vorige editie van het WK verbaasde Rob Cross vriend en vijand door als debutant met de titel aan de haal te gaan. Hij won de finale van de afzwaaiende Phil Taylor, die het toernooi maar liefst 16 keer heeft weten te winnen! Taylor staat hiermee op eenzame hoogte.
Enkele leuke feitjes: van de 96 deelnemers zijn maar liefst 24 debutanten (waaronder dame Lisa Ashton). Het enorme aantal van 28 (!) landen is vertegenwoordigd. Uiteraard is Engeland –met 34 deelnemers- hofleverancier, gevolgd door Nederland met liefst 13 deelnemers. Zo’n grote afvaardiging landgenoten was er niet eerder op het PDC-WK; een teken dat we er kwalitatief uitstekend voor staan!
Namens Bull’s NL komen dit jaar twee spelers in actie, te weten Duitsers Martin Schindler en Max Hopp. Martin “The Wall” Schindler speelt op de openingsavond (vanavond dus) de tweede wedstrijd, en wel tegen de Nieuw-Zeelandse speler Cody Harris. Hij zal in actie komen met z’n nieuwe 90% Match Darts (zie banner). Max “The Maximiser” Hopp speelt zaterdagmiddag 15 december tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Danny Noppert en Royden Lam. Bij een eventuele winst kan hij daarna al direct stuiten op Michael van Gerwen. Ook de Match dart van Max Hopp is in de banner te zien! De darts van beide spelers zijn te koop bij de beter gesorteerde Dartshops.
We wensen Martin en Max heel veel succes op dit prachtige strijdtoneel en hopen dat ze hun beste spel zullen laten zien!
We wensen u als dartliefhebber een spannend en boeiend WK met vele uren kijkplezier toe!
Team Bull´s NL