Terug naar overzicht

Martin Schindler plaatst zich voor twee belangrijke evenementen!

Gepubliceerd op: 06 november 2018

Gisteren werden in Wigan twee belangrijke evenementen afgewerkt: het PDC WK Jeugd 2018 en de Grand Slam of Darts Qualifiers.
Justin van Tergouw was één van de vele Nederlanders die in actie kwamen op het PDC WK Jeugd 2018. Helaas had Justin duidelijk een mindere dag, waarin hij –weliswaar na 2 overwinningen- met 6-3 verloor van Engelsman Jarred Cole.
Wie wél een zeer goede dag had, was kersverse Bull’s NL-aanwinst Martin Schindler! De Duitser wist na de poulefase achtereenvolgens Rhys Hayden (6-0), Bradley Kirk (6-4), Geert Nentjes (6-0) en Callan Rydz (6-3) opzij te zetten. Hiermee plaatst hij zich voor de finale, die op 25 november gespeeld wordt tijdens de Players Championship finals. Tegenstander hierin is de sterke Belg en titelverdediger Dimitri van den Bergh. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden tussen twee grote talenten!
Zoals gezegd stond ook de Grand Slam of Darts Qualifiers op het programma. Dit toernooi was voor PDC-tourkaarthouders de laatste kans om deel te nemen aan de Grand Slam of Darts, waarin de PDC en BDO elkaar jaarlijks treffen. In een sheet van 128 spelers plaatsten de laatste 8 zich voor dit prestigieuze toernooi. Helaas verloor Bull’s NL-speler Dirk van Duijvenbode bij de laatste 32 met 5-1 van de Pool Tytus Kanik. Echter, Martin Schindler wist van geen ophouden, en won hier onder andere van Jamie Lewis en Jan Dekker. Gevolg: plaatsing voor de Grand Slam of Darts, waaraan ook collega Bull’s NL-speler Max Hopp acte de presence geeft. Een geweldige prestatie, temeer omdat eerder op de dag al een doel bereikt was door de finale van het PDC jeugd-WK te halen.
Wat deze prestaties extra bijzonder maakt, is dat Martin Schindler vandaag gooide met de definitieve versie van z’n nieuwe darts, die eind deze maand op de markt komen. Deze 90% darts met laser grip zijn speciaal voor Martin ontwikkeld en zullen worden gelanceerd in een 70%, 80% en 90%-versie, allen in meerdere gewichten. We’ll keep you posted!