Terug naar overzicht

Justin van Tergouw bereikt Hoofdtoernooi Dutch Darts Masters 2017!

Gepubliceerd op: 05 september 2017

Op donderdagavond 31 augustus jl. werd de kwalificatie gespeeld voor de Dutch Dart Masters. Deze negende Euro Tour werd gespeeld in het MECC in Maastricht.
Er waren voor Nederlandse spelers 4 plaatsen in het hoofdtoernooi beschikbaar. In een veld van 32 deelnemers betekende dit dus 3 achtereenvolgende overwinningen voor een plek in het hoofdschema.

Bull’s NL-speler Justin van Tergouw moest het in de eerste ronde van de kwalificatie opnemen tegen Rick Hofstra.
Deze zeer ervaren Friese darter was zoals verwacht een zeer sterke opponent, maar Justin wist hem in een spannende strijd uiteindelijk met 6-5 te verslaan!

In de tweede kwalificatieronde wachtte Willy van de Wiel. Ook Willy -finalist van de Dutch Open in 2009- wist het Justin zeer moeilijk te maken, maar uiteindelijk trok Justin met 6-4 aan het langste eind…
een zeer knappe prestatie tegen deze oud-Lakeside deelnemer!

Als de derde en laatste kwalificatieronde gewonnen zou worden, zou dat een plekje in het hoofdschema opleveren. Tegenstander hierin was niemand minder dan Vincent van der Voort!
Vincent is uiteraard een zeer ervaren en sterke tegenstander die over een mooi palmares beschikt! Een Vincent in vorm is moeilijk te kloppen.
Vincent zat echter vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd en uiteindelijk behaalde Justin dan ook een zeer knappe 6-2 overwinning, waarmee kwalificatie voor het hoofdtoernooi een feit was!

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi wachtte vervolgens Christian Kist. Ook hij had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en alleen al op basis daarvan beloofde het een spannende wedstrijd te worden!
De toeschouwers kregen inderdaad waar voor hun geld! Uiteindelijk werd het een wedstrijd waarin de stand op en neer golfde; Justin kreeg kansen maar wist de beslissende kans helaas niet te verzilveren, waardoor hij met 6-5 z’n meerdere moest erkennen in Christian Kist.

Ondanks deze uitschakeling in de eerste ronde, was plaatsing voor het hoofdtoernooi alleen al een geweldige prestatie! Justin heeft aangetoond qua niveau nu al met de grote en ervaren jongens mee te kunnen.
Bull’s NL heeft alle wedstrijden van Justin op de voet gevolgd en is een zeer trotse sponsor. Wij wensen Justin veel succes in de komende periode!