Terug naar overzicht

Geweldig eindresultaat Max Hopp op European Darts Championship!

Gepubliceerd op: 28 oktober 2018

Van donderdag 25 oktober t/m zondag 28 oktober werd in Dortmund het European Darts Championship afgewerkt. Op dit toernooi was plaats voor de 32 hoogst geklasseerde spelers van de Eurotour Order of Merit. De 8 hoogst geklasseerde spelers hadden een geplaatste status.
Namens Team Bull’s NL namen Max Hopp en kersverse aanwinst Martin Schindler deel aan dit evenement. Helaas was Martin Schindler in de eerste ronde niet opgewassen tegen James Wade. Het werd 6-3 voor de Engelsman. Martin, helaas haalde je je gebruikelijke niveau niet, maar we zijn er van overtuigd dat je heel goed in ons team past en dat de resultaten vanzelf komen!
Max Hopp speelde een gedenkwaardige eerste ronde partij tegen William O’Connor. De Ier stoorde zich enorm aan het fanatieke Duitse publiek –dat vanzelfsprekend op de hand van Hopp was- en liet dat duidelijk blijken. Het kwam hem zelfs op een waarschuwing van scheidsrechter George Noble te staan. Uiteindelijk trok Max de partij met 6-1 naar zich toe.
In de tweede ronde wachtte de ervaren Engelsman James Wilson. Lange tijd gaat deze wedstrijd gelijk op, maar met de 156-finish op 8-7 slaat de als 7e geplaatste Hopp het gaatje dat hem uiteindelijk de overwinning brengt. Het betekent zijn eerste kwartfinale bij de PDC op een televisie-evenement!
In de kwartfinale moest Max het opnemen tegen de taaie Engelsman “Demolition Man” Darren Webster. Webster, die dit jaar opzien baarde door de laatste 8 op het PDC WK te halen, kon tot 5-5 in het spoor van Hopp blijven, maar daarna bleek z’n verzet gebroken. In een kolkende arena wist “Maximiser” de laatste 5 legs te winnen en daarmee de Halve Finale te bereiken…een geweldige prestatie!
James Wade was in de Halve Finale de tegenstander van Max Hopp. Wade, die beschikt over een imposante erelijst, lijkt op de weg terug na een qua resultaat wat mindere periode. De 22-jarige Duitser schiet echter uit de startblokken met 2 finishes van 126 en een 12-darter, en loopt na een 3-2 voorsprong na de eerste pauze zelfs uit tot 7-3 na de tweede pauze. Wade maakt z’n reputatie als moeilijk af te schudden tegenstander echter waar, en knokt zich vanuit een 9-6 achterstand terug in de wedstrijd. Max Hopp mag de 20e leg beginnen en lijkt de wedstrijd te gaan beslissen, maar helaas miste hij drie matchdarts. James Wade gooide de leg wel uit en mocht de beslissende leg beginnen. Met een 102-finish besliste Wade deze prachtige “Darts-thriller” in zijn voordeel. James Wade was uiteindelijk in de finale de sterkste door de Australiër met 11-8 Simon Whitlock te verslaan.
Max, je hebt wederom een geweldige prestatie voor het fanatieke publiek in je thuisland geleverd! Helaas bleef een Finaleplaats net buiten bereik, maar wat zijn we als Team Bull’s NL trots op dit resultaat…van harte gefeliciteerd!