Terug naar overzicht

Dirk van Duijvenbode presteert goed in Barnsley!

Gepubliceerd op: 15 april 2019

Dat Dirk de laatste weken in goede vorm verkeert, toonde hij afgelopen vrijdag 12 april weer aan in Barnsley, waar hij zich wist te kwalificeren voor het Austrian Darts Open! Dit evenement maakt deel uit van de European Tour en wordt van 3 t/m 5 mei afgewerkt in Oostenrijk.
Het betrof hier een kwalificatietoernooi voor Europese tourkaarthouders van “niet-UK-landen”. Met afgetekende cijfers –louter gemiddelden van 100+ en zelfs een gemiddelde van 105,7!- versloeg hij achtereenvolgens de Spanjaard Cristo Reyes met 6-3, de Fin Marko Kantele met 6-1 en de Pool Krzysztof Ratajski met 6-2. Een uitstekende prestatie, waardoor hij net als landgenoten Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan een ticket voor Oostenrijk mag gaan boeken.
Zaterdag 13 april en zondag 14 april was Barnsley ook het toneel voor Players Championships 11 en 12. Op zaterdag wist Dirk helaas geen aansprekend resultaat te boeken, maar op zondag won Dirk achtereenvolgens van de ervaren Engelsman Wayne Jones met 6-4 en zelfs –met een gemiddelde van 104,2!- van de nummer 4 van de wereld Peter Wright met 6-3, alvorens hij helaas z’n meerdere moest erkennen in John Henderson.
Al met al positieve resultaten die een goed gevoel geven voor de komende periode!