Ricky Evans

Ricky Evans (geboren op 29 juli 1990 in Kettering, Engeland) is een professioneel Engels darter die bekendstaat om zijn ongelooflijk snelle worpstijl en sterke prestaties in darttoernooien. Evans begon zijn dartscarrière in 2008 en maakte in 2012 zijn debuut in de Professional Darts Corporation (PDC).

Evans verwierf snel de bijnaam “Rapid” vanwege zijn snelle speelstijl, die hem onderscheidt van veel van zijn collega-darters. Hoewel hij tot op heden nog geen grote PDC-titels heeft gewonnen, heeft hij wel een aantal indrukwekkende prestaties neergezet. In 2013 bereikte hij de finale van het PDC World Youth Championship, waar hij uiteindelijk verloor van Michael Smith.

Ricky Evans heeft ook deelgenomen aan andere prestigieuze toernooien, zoals het PDC World Darts Championship, de UK Open en de Players Championship Finals. In 2018 bereikte hij de halve finale van de Dutch Darts Championship, een toernooi van de PDC European Tour, wat zijn beste prestatie is in een European Tour-evenement tot nu toe.

Evans staat bekend om zijn toewijding aan de sport en zijn vermogen om met de beste darters ter wereld te concurreren. Hij blijft hard werken aan het verbeteren van zijn vaardigheden en streeft ernaar om hogerop te komen op de PDC-wereldranglijst. Zijn unieke en snelle speelstijl, samen met zijn vastberadenheid, maken hem een geliefd figuur bij dartfans over de hele wereld.