Max Hopp

Max Hopp (geboren op 20 augustus 1996 in Idstein, Duitsland) is een professioneel Duits darter. Hij staat bekend om zijn vastberadenheid en technische vaardigheden in de dartwereld. Hopp begon met darten op jonge leeftijd en maakte in 2012 zijn debuut in de Professional Darts Corporation (PDC).

Hopp kreeg al snel de bijnaam “The Maximiser” vanwege zijn indrukwekkende prestaties aan het dartbord. In 2015 won hij het PDC World Youth Championship, waarmee hij zijn potentieel als toekomstige ster van het darten bevestigde.

Zijn eerste grote succes bij de senioren kwam in 2018, toen Hopp het German Darts Open won, een toernooi van de PDC European Tour. Hij versloeg onder andere de voormalig wereldkampioen Rob Cross en de Schotse darter Peter Wright op weg naar de titel, en werd zo de eerste Duitse speler die een PDC European Tour-toernooi won, door in de finale huidig wereldkampioen Michael Smith te verslaan.

Max Hopp heeft ook Duitsland vertegenwoordigd op de PDC World Cup of Darts, samen met verschillende teamgenoten door de jaren heen. Hij behaalde zijn beste resultaat in 2017, toen hij samen met Martin Schindler de kwartfinale bereikte.

Hij blijft zich ontwikkelen als darter en is vastbesloten om de sport verder te promoten in Duitsland en daarbuiten.