Jacques Nieuwlaat

Jacques Nieuwlaat (geboren op 5 maart 1969 in Rotterdam, Nederland) is een voormalig professioneel darter en tegenwoordig een bekende en gerespecteerde mastercaller, dartscommentator en -analist in de dartwereld. Nieuwlaat begon zijn dartscarrière als speler en maakte later de overstap naar mastercaller en commentator.

Als darter heeft Nieuwlaat deelgenomen aan verschillende nationale en internationale toernooien, maar heeft geen grote titels gewonnen. Zijn grootste succes als speler was het bereiken van de kwartfinale van de Dutch Open in 1998.

Nieuwlaat maakte zijn debuut als mastercaller in 1998 tijdens de Dutch Open en ontwikkelde zich al snel tot een veelgevraagde mastercaller en commentator, zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij is vooral bekend door zijn werk voor de Nederlandse televisiezender RTL7, waar hij sinds 2007 deel uitmaakt van het vaste dartscommentatoren team. Nieuwlaat heeft verslag gedaan van verschillende prestigieuze darttoernooien, zoals het PDC World Darts Championship, de Premier League Darts en de World Cup of Darts.

Naast zijn werk als commentator en mastercaller, is Nieuwlaat ook actief als dartsanalist en heeft hij bijgedragen aan verschillende dartssites, zoals Dartsnieuws en Mastercaller.nl. Zijn ervaring en expertise maken hem een gerespecteerd en gezaghebbend figuur in de dartwereld.