Adam Gawlas

Adam Gawlas (geboren op 19 januari 2002 in Opava, Tsjechië) is een professioneel Tsjechisch darter die bekendstaat om zijn talent en indrukwekkende prestaties in de dartwereld, ondanks zijn jonge leeftijd. Gawlas begon op jonge leeftijd met darten en maakte snel naam in de internationale dartwereld.

In 2019 won Gawlas het JDC (Junior Darts Corporation) World Championship, een prestigieuze titel in de jeugdcategorie, en bewees daarmee zijn potentieel als toekomstige ster van het darten. Later dat jaar bereikte hij ook de finale van het PDC World Youth Championship, waar hij uiteindelijk verloor van Luke Humphries.

Gawlas verwierf in 2020 zijn PDC-tourkaart via de European Q-School en begon deel te nemen aan verschillende PDC-toernooien. Hoewel hij tot op heden nog geen grote titels in de PDC heeft gewonnen, heeft hij wel deelgenomen aan prestigieuze toernooien, zoals het PDC World Darts Championship en de European Tour-evenementen.

Adam Gawlas staat bekend om zijn talent en vastberadenheid om succes te behalen in de dartwereld. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al indrukwekkende prestaties geleverd en toont hij aan dat hij kan concurreren met de beste darters ter wereld. Gawlas blijft hard werken om zijn vaardigheden te verbeteren en streeft ernaar om hogerop te komen op de PDC-wereldranglijst. Zijn prestaties maken hem een veelbelovend figuur in de dartwereld en een inspiratie voor opkomende darters.